Derfor satset statsforetaket på interimledelse

i Ukategorisert

Interimleder Stein Terje Dahl jobbet i 2018 som konstituert administrerende direktør i et statsforetak.

I januar 2018 gikk administrerende direktør i selskapet av på dagen og etterlot seg et stort gap i virksomheten. For å få en operativ ressurs rask på plass, samtidig som en ny leder ble rekruttert, valgte styret å hente inn anbud fra flere aktører på interimledelse.

– Uten det betydelige nettverket Interim Norge representerer både på kunde- og kandidatsiden hadde jeg ikke kommet inn i dette, mitt andre interimoppdrag gjennom selskapet, sier Dahl. God tilrettelegging, samt oppfølging av både meg og oppdragsgiver underveis, er årsaken til at jeg satser på nettopp Interim Norge, sier Dahl.

 

Raskt på plass

Fra Stein Terje Dahl ble kontaktet av Interim Norge til han var på plass som administrerende direktør hos statsforetaket, gikk det under en uke.

– Det ble sendte ut informasjon om oppdraget i Interim Norge sitt nettverk en tirsdag, onsdag ble fire kandidater kalt inn til samtaler, torsdag ble jeg intervjuet av selskapet, fredag skrev vi under tilbudet og mandag var jeg på plass ved selskapets hovedkontor, forteller Dahl.

Til vanlig er han bosatt på Jessheim i Oslo, men siden oppdraget var i Trøndelag gikk prosessen med å finne et sted å bo heldigvis veldig raskt og smertefritt. Dahl er nemlig oppvokst i området og grep dermed muligheten til å tilbringe litt tid sammen med moren i barndomshjemmet sitt under oppdraget.

LAST NED GRATIS E-BOK: Slik fungerer interimledelse

Interimleder Stein Terje Dahl er en av interimlederne i Interim Norge sin database med mest erfaring fra offentlig sektor.

 

Lang erfaring fra offentlig sektor

Stein Terje Dahl er en av interimlederne i Interim Norge sin database med mest erfaring fra arbeid innen offentlig sektor. Han er utdannet innen Forsvaret, og har blant annet gått forsvarets linje på Idrettshøyskolen, Hærens Krigsskole, Hærens Stabsskole og Internasjonal NATO-skole i Tyskland. Etter å blant annet ha vært sjef for fallskjermjegerne midt på 80-tallet, avsluttet han sine 13 år i Forsvaret som en av sjefene i Forsvarets Spesialkommando.

I ettertid ble han headhuntet til SAS hvor han har hatt en rekke ulike jobber i 20 år. Blant annet var han prosjektleder for ny hovedflyplass på Gardermoen. Dahl var også sentral i sammenslåingen av SAS og Braathens Safe, har jobbet fem år i Widerøe og var med å starte opp flyselskapet FlyViking i 2016.

I september 2017 startet han som interimleder på heltid.

 

LES OGSÅ: Interimledelse kan være løsningen, også for offentlig sektor

 

– Jeg ville bli interimleder fordi jeg liker å starte med helt blanke ark og bygge opp og få til noe. Jeg synes analysefaser med alle sine utfordringer er veldig spennende, sier Dahl.

Arbeidet som interimleder i et statsforetak ga ingen rom for overlapping eller noe særlig tid til forberedelser. Det var viktig å skape ro i organisasjonen og drive godt lederskap, i tillegg til den daglige driften av selskapet.

– Jeg sjekket litt rundt på nettet, lyttet til styret og gikk i gang med å utøve lederskap. Det ble en analysefase hvor jeg satte fokus på «Hvor er vi og hvor bør vi være?». Deretter ble snøballen rullet i gang med vekt på å snakke med alle ansatte og strukturere opp tiltak, samarbeidsformer og lignende, sier Dahl.

 

LES OGSÅ: Hva koster det å leie en midlertidig leder?

 

– Fantastisk og steinhardt

Samtaler med departementene, rapporteringer og styremøter preget hverdagen som interimleder.

– Vi hadde hele 15 styremøter det første halvåret, så det gikk mye tid til forberedelser, i tillegg til det å være tilstede for de ansatte. Jeg reiste også en del rundt i landet hvor selskapet var representert, sier Dahl.

Dahl bruker både ord som «fantastisk» og «steinhardt» når han skal beskrive hvordan det har vært å gå inn som interimleder i statsforetaket.

– Jeg måtte sette meg raskt inn i problemstillingene og bli fort kjent med folkene som jobbet der, avslutter Stein Terje Dahl.

 

Har din bedrift behov for en midlertidig leder? Kontakt Interim Norge for en uforpliktende og konfidensiell samtale.

Siste innlegg