Hva er forskjellen på interimledelse og management for hire?

i Ukategorisert

Begrepene «interimledelse» og «management for hire» blir ofte brukt om hverandre, men det er store forskjeller på hva du som kunde får ut av disse to tjenestene.

 

Både interimledelse og management for hire handler om å leie inn høyt kvalifisert lederkraft, men likhetstegnene stopper gjerne her.

 

Interim Norge finner den perfekte kandidaten for deg

Når Interim Norge får en forespørsel fra en potensiell kunde, settes det i gang en rekke prosesser for å finne den riktige midlertidige lederen for oppdraget. Interim Norge møter kunden og danner seg et bilde av hva behovet er. Etter grundig analyse og gjennomgang av databasen, blir potensielle interimledere for oppdraget intervjuet, referanser blir sjekket, og til slutt blir de som kommer gjennom nåløyet presentert for kunden. Etter dette følger nye intervjuer med kunden, og etter hvert kontraktsdiskusjoner.

Når begge parter har blitt enige, blir interimlederen satt i operasjon og utleiefasen starter. Selv om oppdraget nå er i boks, er Interim Norge fremdeles involvert med oppfølging og bistand underveis i løpet.

 

LAST NED GRATIS E-BOK: Slik fungerer interimledelse 

 

Ulik kvalitetssikring

De som driver med management for hire er gjerne i en litt annen situasjonen enn beskrivelsen over. Dette er ofte enkeltpersonforetak, små bedrifter eller mindre fellesskap. Det vil si at de ofte leier ut seg selv, eller sin kollega.

Dette gjør at muligheten for utvelgelse og screening av kandidater ikke er like mye til stede, og det vil være mindre sannsynlig at du som kunde finner løsningen for ditt behov.

Som du skjønner ligger mye av forskjellen i kvalitetssikringen. Velger du å finne en midlertidig leder via Interim Norge, har du større muligheter for å finne den perfekte kandidaten i vår utstrakte database.

 

Les mer: Dette tilfører en interimleder din virksomhet

 

Hva med bemanningsbyråer?

Om du nå sitter og undrer på hvor bemanningsbyråene passer inn i alt dette her, kan vi si følgende: Et bemanningsbyrå er et selskap som ansetter arbeidstakere på midlertidig eller fast basis, for så å leie disse ut til andre arbeidsgivere, både i offentlig og privat sektor. Mange vikarbyråer tilbyr også andre tjenester, som rekruttering til direkte ansettelser og rådgiving i omstillingsprosesser. Jobbene som formidles via bemanningsbyråer er i stor grad «ordinære» arbeidstitler, og ikke krevende toppstillinger, slik Interim Norge kan levere kandidater til.

 

Har din bedrift et behov for en midlertidig leder? Kontakt Interim Norge for en konfidensiell prat.

Siste innlegg