Klar for digital transformasjon?

i Ukategorisert

Kanskje bør det legges mer vekt på ordet transformasjon når inngrodde forretningsprosesser og etablerte rutiner skal endres.

Eksemplene er mange på at bedrifter har forsøkt å tilpasse seg nye rammebetingelser og antatt at medisinen var å ansette en IT-direktør. Det hjelper lite hvis man lar alt for øvrig bli som før og kun flikker på gamle løsninger.

Det som kjennetegner selskaper som har lykkes med en digital omstilling er at de har foretatt en reell kursendring for å ta i bruk ny teknologi. Skal de gode ideene og løsningene bli lønnsomme for bedriften må alle forretningsmessige dimensjoner tas med i betraktningen.

 

Kunnskapsdeling om digital transformasjon

Digital transformasjon er tema når Interim Norge den 28. mai inviterer våre interimledere til kunnskapsdeling på vårt andre nettverkstreff i 2019.

Som ved forrige nettverkssamling inneholder programmet en miks av faglig og teoretisk påfyll, samt erfaringsutveksling fra interimledere utleid fra Interim Norge AS som står midt oppe i omfattende digitaliseringsprosjekter hos både private og offentlige oppdragsgivere.

 

LES MER: Om hvordan en stor norsk offentlig aktør får hjelp fra en midlertidig leder i et storstilt strategiprosjekt med digitalisering og forbedring som suksessfaktorer.

 

Digital umodenhet blant norske ledere

Visma Software gjennomfører hvert år en omfattende kartlegging av digital modenhet (Digital Index) hos norske ledere. Vi har fått administrerende direktør Erlend Sogn til å dele de lite oppløftende resultatene fra undersøkelsen i 2018.

Digital Index 2018 er besvart av 1 500 respondenter og viser at norske bedrifter er dårlige på digitalisering. Under 50 % har digitalisert sine vanligste økonomiske og administrative prosesser.

 

Digitaliseringsverktøy

Førstelektor ved BI, Institutt for strategi og entreprenørskap, Ragnvald Sannes, vil på seminaret presentere verktøy for systematisk utforskning av mulighetsrommet, og evnen til å se trusler som følge av digitalisering før de oppstår.

To av våre erfarne interimledere, Petter Idar Jenssen og Sven Falcke, vil på halvdagsseminaret dele av sine erfaringer fra omfattende digitaliseringsprosesser.  Begge er i oppdrag for Interim Norge AS hvor digital transformasjon er det mest sentrale på deres agenda.

 

Har din virksomhet behov for en midlertidig leder med erfaring fra digital transformasjon? Kontakt Interim Norge for en uforpliktende og konfidensiell samtale.

Siste innlegg