– Snart er interimledelse like vanlig i offentlig sektor

i Ukategorisert

Interimledelse er i dag mye mer utbredt i privat enn offentlig sektor, men dette tror interimleder Stein Terje Dahl er i ferd med å snu.

– Prosedyrene, historikken og kulturen i det offentlige har lenge vært veldig innadrettet. Lang erfaring og ansiennitet har ofte vært kriterier for interne opprykk. På grunn av stadig mer profesjonelle styrer, med representanter fra et bredt spekter av norsk næringsliv, ser vi nå at dette er i ferd med å endre seg, sier Dahl.

Han tror at det i løpet av to til tre år vil være like mange interimledere i offentlig som privat sektor.

LES MER: Interimledelse kan være løsningen, også i offentlig sektor

 

Var på plass på under én uke

– Virksomheten vinner så mye på å bruke interimledelse, og dette er det nå stadig flere som innser. En prosess med å ansette en ny leder kan fort ta ett år. Om du da har en interimleder inne som en midlertidig løsning, vinner du tid til å gjøre denne prosessen ordentlig, samtidig som du har en profesjonell løsning i mellomtiden, poengterer Dahl.

Stein Terje Dahl hadde i 2018 et ni måneder langt interimoppdrag for et statlig foretak som i begynnelsen av året plutselig stod uten administrerende direktør. Daværende leder valgte å gå på dagen. Under en uke etter utlysningen, var Dahl på plass ved hovedkontoret, klar til å ta fatt på jobben som konstituert administrerende direktør.

– Interim Norge sendte ut informasjon om oppdraget til sitt nettverk en tirsdag, onsdag ble fire kandidater kalt inn til en prat, torsdag ble jeg intervjuet av kunden, fredag skrev vi under på tilbudet og mandag var jeg på plass på hovedkontoret, forteller Dahl.

Les mer om jobben Stein Terje Dahl gjorde her.

 

Bør være en del av beredskapsplanene

– Det offentlige har nå en oppskrift på hvordan et styre kan håndtere det å plutselig stå uten toppleder. Oppdragsgiver lyste ut interimoppdraget samtidig som de ivaretok kravene for offentlige anskaffelser. Nå gjelder det å få flere offentlige styremedlemmer til å bli klar over hvilke muligheter som finnes gjennom de tjenester Interim Norge tilbyr, understreker Dahl.

Det kan være mange årsaker til at en leder plutselig må erstattes, men uansett hva grunnen er, gjelder det å være forberedt.

– Det kan være både dødsfall, oppsigelser og mange andre årsaker til at man plutselig har behov for en leder. Alle foretak bør ha en beredskapsplan på hva de gjør dersom noe slikt plutselig skjer dem, sier Dahl.

 

LAST NED GRATIS E-BOK: Slik fungerer interimledelse

 

Omfattende erfaring fra offentlig sektor

Stein Terje Dahl er en av interimlederne i Interim Norge sin database med bredest erfaring fra offentlig sektor. Han har en sterk forkjærlighet for analysefaser og bestemte seg i 2017 for å satse på interimledelse for fullt.

– Jeg syns den initielle fasen hvor du starter med helt blanke ark og bygger opp og får til noe, alltid er utrolig spennende, sier Dahl.

Dette er noe han har gjort mye i løpet av sine år i arbeidslivet. Dahl er nå 63 år og har tilegnet seg det man kan betegne som solid erfaring fra offentlig sektor. Han har tatt utdanning i forsvaret, hvor han blant annet har gått både Stabsskolen, Krigsskolen og Internasjonal NATO-skole i Tyskland.

På midten av 80-tallet var han sjef for fallskjermjegerne, og etter 13 år avsluttet Dahl sin karriere i forsvaret med å være en av sjefene i Spesialkommandoen. Deretter ble han headhuntet til SAS, hvor han jobbet med ulike prosjekt i 20 år.

Et av prosjektene han ledet var ny hovedflyplass på Gardermoen. I tillegg hadde han en sentral rolle i sammenslåing av SAS og Braathens Safe. Dahl har også jobbet flere år i Widerøe, samt vært med å starte opp et helt nytt flyselskap, nemlig FlyViking.

LES MER: Dette tilfører en interimleder din bedrift

 

– Dreier seg om mennesker uansett sektor

– I tillegg til at jeg er veldig glad i analysefaser, har jeg en bakgrunn og en erfaring som ikke så mange andre har. Dette er hovedgrunnen til at jeg valgte å satse som interimleder, fordi jeg føler jeg har mye å bidra med, sier Dahl.

Siden oppstarten i september 2017 har han jobbet som interimleder både i privat og offentlig sektor, og merker tydelig at det er noen forskjeller.

– Graden av formaliteter, nøyaktighet og transparens gjør ledelse i offentlig sektor litt annerledes. Det at man må tenke mer over hvor pengene kommer fra og hvilke regler som gjelder, gjør at det blir en ekstra dimensjon, forteller Dahl.

Han legger til at interimoppdragene i bunn og grunn handler om det samme, uansett hvilken sektor det dreier seg om. Gjennom sin lange erfaring har han kommet frem til noen grunnstener som han bruker for å skape ro og tillit, og for å få organisasjonen til å blomstre.

– Det handler jo om mennesker og om å lede på best mulig måte, uansett om det er i privat eller offentlig sektor. Når du går inn som toppleder må du stole på de andre lederne rundt deg og bygge et system der all “know how” blir igjen i organisasjonen etter at du drar, avslutter Stein Terje Dahl.

 

Vi hjelper gjerne din bedrift med akutte eller planlagte behov for midlertidige ledere. Kontakt Interim Norge her for en konfidensiell samtale.

Siste innlegg